Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij


Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij 1.0

organisatie voor beroepsvissers en sportvissers die in 1952 wettelijk is opgericht in Nederland en die zich inzet voor de binnenvisserij, bv. door onderzoek te doen, adviezen en voorlichting te geven en door visstanden in de gaten te houden

Algemene voorbeelden


Het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij kan echter een vergunning verlenen voor de onttrekking van een bepaalde hoeveelheid glasaal. De vangstontheffing wordt slechts verleend aan de Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij (OVB) ten behoeve van het uitzetten van deze glasaal elders in de binnenwateren.

http://www.pvis.nl/

De Nederlandse Vereniging van Sportvissersfederaties (NVVS) en de Dierenbescherming hebben in het verleden aanbevelingen opgesteld over de behandeling van gevangen vis. Hierbij is gebruik gemaakt van de adviezen van de Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij (OVB).

http://www.minlnv.nl/infomart/parlemnt/2002/par02115.pdf,

Bovendien zou het aanloopjaar gebruikt moeten worden om een begin te maken met de uitvoering van het Visstandbeheerplan voor de Tilburgse wateren, zoals dat in 1999 door de Organisatie voor de Verbetering van de Binnenvisserij (OVB) in samenwerking met het bestuur is opgesteld.

http://www.ruischvoorn-tilburg.nl/VBCjaarrapportage2001.htm